Een kras of beschadiging aan uw schip is zeer kostbaar. Maar bovenal is het hartstikke zonde als uw schip schade oploopt. Een goede fender of stootwil is daarom essentieel! Het is van belang dat u een kwalitatief goede stootwil heeft, welke niet gaat kleven of verkleurd in de zon.

Polyform fenders en boeien

De fenders van Polyform zijn de beste op de markt. Als sinds 1960 zijn wij trotse importeur van Polyform Noorwegen. Polyform Noorwegen is dé enige ECHTE, uitvinder van de moderne opblaasbare boei en sinds 1955 een kwaliteitsmerk. Er wordt 100% vinyl materiaal gebruikt voor deze stootkussens, stootwillen en boeien, hierdoor blijft de boei flexibel, zacht en gaat niet kleven!

De Polyform fenders uit de F-serie zijn heavy duty (langwerpige) fenders en verkrijgbaar in vele afmetingen, geschikt voor ieder type schip. Standaard verkrijgbaar in het rood, zwart, blauw en wit met blauwe kop.

De Polyform fenders uit de A-serie zijn heavy duty (bolvormige) boeien en worden uit één stuk gemaakt en zijn daardoor zeer sterk. Deze boei wordt vaak gebruikt als stootkussen, vaarwegmarkering, markeringsboei, ankerboei, visboei, drijver, pijpleiding afdichting, schotse blaas of drijver. Standaard verkrijgbaar in het rood, zwart, blauw en wit met blauwe kop.

Lichtgewicht fenders van Aere

Aere Docking Solutions-USA  is één van de marktleiders op het gebied van producten voor superjachten, wij leveren deze stootwillen al 15 jaar aan de Nederlandse superjachten bouwers vanwege de betrouwbaarheid en kwaliteit van de fenders!

De naden worden zowel binnen als buiten versterkt. Deze naden zijn 3 tot 4 lagen dik. De ophangogen van de Aere stootkussens zijn D-sluitingen, gemaakt van roestvrij staal.

De lichtgewicht fenders van Aere zijn zowel te verkrijgen in langwerpige uitvoering als in een balfender.

Lichtgewicht fenders van Megafend

Megafend is marktleider op gebied van fenders voor superjachten. De opblaasbare en lichtgewicht stootkussens van Megafend hebben thermo gelaste naden en worden gemaakt van nylon. Deze lichtgewicht fender is zeer UV- en schuur bestendig. Doordat de naden gelast zijn i.p.v. gelijmd, is de kans op lekken zeer klein geworden.

Naast de standaard heavy duty fender, heeft Megafend ook een Polyurethane uitvoering. Dit materiaal is 2x zo sterk als de standaard heavy duty fender en heeft een vier keer grotere slijtvastheid dan Hypalon.

Dit opblaasbare stootkussen is gemakkelijk leeg te laten lopen en neemt weinig ruimte in.